Overslaan en naar de inhoud gaan

Tuinafsluiting

Tuinen Verhaeghen plaatst uw tuinafsluiting zoals het hoort.

De tuinafsluiting is misschien wel het meest onderschatte gedeelte van de tuinaanleg. Nogal wat mensen zijn van mening dat het volstaat om enkele paaltjes in de grond te kloppen en die dan met draad of panelen met elkaar te verbinden. Het jammerlijke resultaat kan u om in het even welke Vlaamse straat zien…

Het plaatsen van een afsluiting is vrij arbeidsintensief, wat dan ook met zich meebrengt dat er behoorlijk wat bespaard kan worden als men zelf zijn afsluiting plaatst. Althans, dat lijkt zo op het eerste gezicht. 

Enige nuance is hier op zijn plaats. Enerzijds is de kwaliteit van de afsluiting die een tuinaanlegger gebruikt merkelijk beter dan de kwaliteit van de afsluitingen die men courant in de doe-het-zelfzaak kan kopen. Anderzijds beschikt de doe-het-zelver vaak niet over het professionele gereedschap dat nodig is om zo’n afsluiting correct te plaatsen.

Ten slotte is het van belang dat de montagehandleiding strikt gevolgd wordt. Doe-het-zelvers passen hier vaak een creatieve mouw aan, waardoor de kwaliteit en stevigheid van de geplaatste afsluiting erg kan tegenvallen.

Tuinen Verhaeghen beschikt over de ervaring en expertise om om het even welke afsluiting en omheining correct te plaatsen. Volgens de regels van de kunst. En met de garantie dat diezelfde afsluiting er 30 jaar later nog even goed uitziet als bij de plaatsing.