Overslaan en naar de inhoud gaan

Scheren en snoeien van heggen

 

Tuinen Verhaeghen scheert - naast hoge toppen - ook uw hagen.

Hagen scheren kan een lastig karwei zijn, zeker als het om lange en hoge hagen gaat. Een haag die hoger is dan 3 meter vereist in ieder geval veiliger materiaal dan een wankele trapladder. Tuinen Verhaeghen kan u van die gevaarlijke klus afhelpen en is volledig uitgerust voor het vakkundig scheren en onderhoud van al uw hagen.

Onze service gaat uiteraard verder dan het scheren alleen. We kunnen de haag bijv. ook terugsnoeien, zodat ze wat minder hoog of dik wordt. Een veel voorkomende fout is immers dat de haag door de meeste mensen zo recht mogelijk gesnoeid wordt, waardoor het bovenste gedeelte zelfs breder wordt dan de onderzijde. Uiteraard moet dat precies andersom zijn, want op die manier ontneemt de bredere bovenzijde zonlicht aan de smallere onderzijde. Die onderzijde groeit dan uiteraard nog minder goed, waardoor het probleem nog toeneemt. Het resultaat is een haag die aan de onderzijde steeds dunner wordt en waar men door kan kijken. De haag wordt op die manier ook vatbaarder voor schimmels en andere aandoeningen.

Tuinen Verhaeghen staat dus ook in voor de verzorging van uw hagen, ook in het geval ze aangetast zijn door insecten of spint. Als de behandeling daarvoor op tijd gebeurt, kan ze uw haag nog redden en hoeft u haar niet te rooien en opnieuw aan te planten.

Bent u toe aan een volledig nieuwe haag, dan kunnen we u advies geven over welke haag u het best zou planten, dat hangt af van uw persoonlijke smaak, of ze al dan niet groen moet blijven (privacy) en zoveel meer. Na de keuze planten we de nieuwe haag volgens de regels van de kunst en kunnen we instaan voor de verwijdering van de bestaande haag. Omdat de eerste snoei zo belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van de haag, is die meestal inbegrepen in onze nieuwe aanplant. 

Het spreekt vanzelf dat we alle groen- en snoeiafval telkens meenemen zodat uw tuin helemaal proper blijft.