Overslaan en naar de inhoud gaan

Houten bijgebouwen

 

Tuinen Verhaeghen staat in voor de vakkundige opbouw van uw carport, tuinhuis of poolhouse.

Sinds 1 december 2010 is het toegelaten om zonder bouwvergunning of architect een bijgebouw in uw tuin te plaatsen. Er gelden slechts 2 beperkingen. Zo mag de oppervlakte van het bijgebouw (carport, tuinhuis, poolhouse,..) niet groter zijn dan 40 m2 en mag die niet verder dan 30 meter van het woonhuis gebouwd worden.

Een extra bijgebouw in de tuin kan handig zijn, ofwel om het tuin- en hobbygereedschap op te bergen, ofwel om er een douche, sauna en kleedkamer in te voorzien in het geval van een poolhouse. Eventueel kan het ook als een extra hobbyruimte worden gebruikt.

Een klein huisje of gebouwtje in een tuin heeft altijd iets mysterieus om zich heen. Een beetje te vergelijken met een ‘Folly’, het bizar bouwwerkje in de tuin dat populair was in het Engeland van de 19de eeuw. Een Folly is verder volledig nutteloos, maar fungeert niettemin als een ijkpunt in het tuinontwerp en het vraagt gewoon om het te komen ontdekken.

Tuinen Verhaeghen bouwt reeds jaren dergelijke bijgebouwen en kan u dan ook perfect adviseren over het beste materiaal en bouwwijze. Uiteraard zoals steeds in overeenstemming met uw wensen en verwachtingen.